...

Uluslararası Jeoçeşitlilik Günü Konferansı

6 EKİM ULUSLARARASI JEOÇEŞİTLİLİK GÜNÜ

UNESCO tarafından 2021 yılında 41. Genel Konferansında, 6 Ekim Uluslararası Jeoçeşitlilik Günü olarak ilan edilmiştir. İlkini kutladığımız Jeoçeşitlilik gününde, Jeoçeşitliliğin zenginliği hakkında farkındalığı artırmak için  ÇÜ Jeoloji Mühendisliği Bölümü  ve  TMMOB Jeoloji Müh. Odası Adana Şubesi ile birlikte organize edilen bu etkinlikte, Dünyanın mineralleri, kayaları, fosilleri, toprakları, tortulları, yer şekilleri, topografya, nehirler ve göller gibi hidrolojik özellikleri ile  bu özellikleri yaratan ve değiştiren süreçler Prof.Dr Atike NAZİK tarafından “Jeoçeşitlilik,  Tüm Canlılar Arasındaki Kritik Bağlantı” konulu konferans ile anlatılmıştır. Daha sonra, Jeoloji Mühendisliği Bölümünde hazırlanan sergide günlük yaşantımızdaki yerleri açıklanarak kayaç, mineral ve fosil örnekler gösterilmiştir. Toplantıya 7’den 70’e farklı yaş gruplarından oluşan üniversitemiz öğretim üyeleri ve öğrencileri, İsmail Sefa Özler Anadolu Lisesi, Adana Fen Lisesi,  Çukurova Üniversitesi Anaokulu ile Mina Anaokulu öğrencileri katılmıştır. Uluslararası Jeoçeşitlilik Günü etkinliğimize katılan ve organizasyona destek veren  Rektör yardımcımız Prof.Dr. Neslihan BOYAN ve Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof.Dr. Ulus ÇEVİK’e teşekkür ederiz.