Mehmet RALLAS ile Söyleşi

Çukurova Üniversitesi Jeoloji Mühendisliği Bölümü mezunlarından, TURMET Madencilik ve İnşaat San.Tic. Ltd. Şti Genel Müdürü Mehmet RALLAS, “Madencilik Sektöründe Başarı” başlıklı söyleşiyle 9 Mayıs 2019 da öğrencilerimizle bir araya gelerek deneyimlerini paylaştı.

Konuşmasında “Jeoloji Mühendisinin sorumlulukları, Madenciliğin Önemi, Girişimcilik ve Yurt İçi ve Dışı Pazarda”  yer almayı vurguladı.

Jeoloji Mühendislerinin yerkabuğunun altındaki cevherleri keşfeden ve hayata katılmasına aracılık eden kişi olduklarını unutmamalarını, ancak bunu yaparken keşfetmeleri gereken en değerli cevherin kendi içlerindeki cevher olduğunu, geleceğe umutla bakmalarını, madencilik sektöründe daha fazla yer almalarını, çalışmada sınır olmadığını belirtti. İş hayatlarında aldıkları eğitimin kıymetini bilmelerini, stajları tecrübe kazanmak için ilk basamak olarak görmelerini, mutlaka bir yabancı dil bilgisine sahip olmalarını, aile ve sosyal çevrelerinin önemli olduğunu, asıl işlerinin araştırma olduğunu, Üniversite-Sanayi İşbirliğine önem vermeleri gerektiğini vurguladı. Bunları anlatırken yaşamış olduğu olumlu ve olumsuz deneyimlerini de öğrencilerle paylaştı. Gelecekte hepsinin birer patron olabileceğini hissettirdi.

Bölümümüzün dış paydaşı olarak ta eğitim öğretim sistemimizde staj programlarının yeterli olamayacağını, son sınıfta işyeri eğitiminin yer alması gerektiğini, Ar-Ge çalışmalarına öğrencilerimizi teşvik etmemizi vurguladı.

Bölüm Başkanımız Prof.Dr. Ulvi Can ÜNLÜGENÇ, katılımı için Sayın RALLAS’a teşekkür ederek günün anısına plaketini sundu.